Overslaan en naar de inhoud gaan

'IS heeft helpdesk voor encryptie'

Dat meldt de Amerikaanse nieuwsdienst NBC. Volgens Aaron F. Brantly, analist bij het US Army US Army Combating Terrorism Center (CTC) is de helpdesk afgelopen jaar flink uitgebreid in capaciteit. Er zouden zes medewerkers zijn die trainingen geven over het gebruik van enkele messaging platforms waarmee inlichtingendiensten omzeild kunnen worden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Brantly is hiervoor een aantal verschillende platforms hiervoor ontwikkeld. Berichtenverkeer voor het rekruteren van strijders, voor propaganda en planning van operaties valt hier onder.
De zes medewerkers werken verspreid over de wereld zodat er 24 uur bemanning is van de helpdesk. Ze hebben allemaal minimaal een universitaire opleiding.

De helpdesk-medewerkers volgen de ontwikkelingen op het gebied van beveiligingssoftware en encryptie nauwlettend. Daarin trainen ze vervolgens zo veel mogelijk IS-volgelingen in digitale operationele beveiliging.

De helpdesk-medewerkers assisteren ook bij de verdediging van IS tegen de groeiende stroom van aanvallen van Anonymous. Zo wordt geadviseerd geen verdachte links te openen en om regelmatig van IP-adres te wisselen.

Door het steeds grondiger gebruik van encryptie door IS waren inlichtingendiensten niet tijdig op de hoogte van de geplande aanvallen in Parijs van vorige week. Dat feit zorgt er voor dat de discussies over het verbieden van encryptie weer oplaaien. Inlichtingendiensten pleiten daarvoor, omdat ze door die encryptie veel berichten niet kunnen volgen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in