Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderdmiljoenste contactloze betaling

Contactloos betalen kan pas sinds begin vorig jaar. ,,We hadden niet verwacht deze mijlpaal al zo snel te bereiken'', aldus Piet Mallekoote, directeur van de Betaalvereniging. "We zien dat steeds meer consumenten contactloos betalen ontdekken en de voordelen inzien van een snelle kleine betaling zonder pincode. Wie eenmaal een keer contactloos heeft betaald, gaat het vaker doen.''
Business
Shutterstock
Shutterstock

Winkels bieden de mogelijkheid ook steeds vaker aan. Van de ongeveer 300.000 betaalautomaten die in Nederland in gebruik zijn, is ruim een derde geschikt voor contactloos betalen. Een jaar geleden was dat nog één op de zes. De Betaalvereniging verwacht dat als het aantal contactloze transacties komende tijd op vergelijkbare wijze blijft doorgroeien, de teller over vier maanden al op 200 miljoen staat.

Het gaat voornamelijk om kleine bedragen die worden afgerekend. Meer dan 90 procent van de contactloze betalingen betreft een bedrag van 25 euro of minder. Bij die transacties hoeven consumenten geen pincode in te tikken. Een hoger bedrag contactloos afrekenen kan ook, maar dan moet die code wel worden ingevoerd.

De mijlpaal werd maandag gevierd bij Forum Sport in Voorburg, een voetbalvereniging. Er loopt momenteel ook een campagne om pinnen en contactloos betalen te promoten bij sportclubs. Bij veel kantines en kassa’s van sportscholen of voetbalverenigingen kan de consument nu alleen nog terecht met contant geld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in