Overslaan en naar de inhoud gaan

Europa's grootste Kickstarterproject failliet: 3,6 miljoen weg

De kans is uitermate klein dat de mensen die via de Kickstarter-crowdfunding een drone bestelden, hun geld ooit nog terug zien. Deelnemers in een crowdfunding-project doen aan risico-investeringen daarbij hoor de kans dat het project faalt.
Kickstarter
© Kickstarter
Kickstarter

The Torquing Group beloofde met de Zano een "ultra-portable, personal aerial photography and HD video platform". De drone kan uit de hand worden gelanceerd en bestuurd met spraakcommando's en een app op een smartphone. Ideaal om selfies te maken van wat grotere afstand en om de omgeving te verkennen. De afbeeldingen die de Zano maakt worden direct naar de smartphone gestuurd.

Van de 15.363 drones die werden verkocht zijn er zo'n 600 afgeleverd. Die voldeden echter niet aan wat de makers de kopers hadden voorgespiegeld. Zo kampten de mini-quadcopters met slechte beeldkwaliteit en gaf de accu het veel te snel op. Dat leidde tot een stroom aan klachten op sociale media. Leveringen werden uitgesteld.

De CEO van The Torquing Group is vorige week opgestapt, formeel vanwege gezondheidsproblemen en onoplosbare meningsverschillen. Het bedrijf heeft in een verklaring aan de kopers van de drones laten weten het project te staken. Ars Technica publiceerde het bericht waarin het bedrijf zijn spijt betuigd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in