Overslaan en naar de inhoud gaan

OneDrive-gebruikers woest op gierig Microsoft

"Waarom de dagelijkse gebruiker straffen in plaats van hen die uw systeem misbruiken door er mogelijk illegaal materiaal op te zetten", zegt een van de mensen die reageert op de blog van Microsoft waarin de wijzigingen worden aangekondigd.
OneDrive

Microsoft stelde gisteren aanzienlijke beperkingen in het vooruitzicht aan de gratis opslag in OneDrive. Standaard Windows-gebruikers kunnen nog slechts 5 GB gratis gebruiken, waar eerst 15 GB mogelijk was. Gebruikers van Office365 zien hun onbeperkte gebruik van OneDrive opeens teruggaan naar 1 TB. Microsoft geeft aan dat misbruik van het aanbod de reden is voor de beperkingen.

Onder de blog staan diverse mensen die dankbaar gebruik maken van OneDrive for Office voor legitieme doeleinden en daarbij boven de 1TB gebruiken, bijvoorbeeld voor video-editing. Zij zien zich nu gedwongen andere en vanzelfsprekend duurdere oplossingen te zoeken.

Microsoft klaagt in de blog dat een klein aantal mensen de gratis onbeperkte opslag - gekoppeld aan Office 365 - gebruikten voor het aanleggen van complete videotheken met een omvang die wel tot 75 TB is opgelopen. Dat zijn wel de uitzonderingen want het gemiddeld gebruik ligt net iets boven de 5 GB.

Microsoft komt beloften niet na

In de lijst met reacties staan ook veel mensen die zich verraden voelen door Microsoft en zich afvragen waar Microsoft zich nog meer niet aan zijn afspraken gaat houden, signaleert Computerworld. "Wat gebeurt er straks. Vertelt u me dat ik Office 365 niet meer op 5 maar op 3 computers kan installeren, en daarna nog maar op 1. Omdat u heeft besloten dat het bedrijfsmodel niet werkt?", fulmineert ene Joshua. Hij noemt het de grootste PR-blunder sinds.... "o wacht dat was nog niet zo lang geleden." Hij doelt op de belofte van Microsoft vorig jaar dat de gratis onbeperkte opslag ook zou gaan gelden voor OneDrive for Business. Maar Microsoft heeft die belofte niet waargemaakt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in