Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hilton blokkeert wifi-hotspots'

Hilton wordt onderzocht naar aanleiding van een klacht van een klant. Die meldde vorig jaar zomer dat het Hilton-hotel in Anaheim in Californië wifi-hotspots blokkeerde van consumenten. Zij konden wel voor 500 dollar gebruik maken van de wifi-diensten van het hotel zelf. Daarnaast zijn er vergelijkbare klachten ingediend over Hilton-hotels op andere locaties.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het blokkeren van wifi-signalen is verboden in de VS.

De FCC vroeg al in november 2014 informatie op bij Hilton over zijn bedrijfsbeleid op het gebied van wifi. Die gegevens heeft het bedrijf nog altijd niet gestuurd, zegt de FCC. Hilton op zijn beurt zegt juist wel goed mee te werken en stelt dat het juist beleid heeft om wifi-hotspots niet te blokkeren.

Onderzoek belemmerd

De Federal Communications Commission (FCC) heeft al diverse organisaties en hotelketens onderzocht en beboet omdat ze wifi-hotspots blokkeren en vervolgens zeer hoge tarieven rekenen voor wifi. De commissie wacht inmiddels al een jaar op gegevens van Hilton. Voor het belemmeren van het onderzoek heeft de hotelketen daarom nu een boete van 25.000 dollar te pakken. Hogere boetes kunnen nog volgen, heeft de FCC al aangekondigd.

Deze week werd bijvoorbeeld bekend dat M.C. Dean een boete heeft gekregen van 718.000 dollar omdat deze elektronica-dienstverlener de toegang tot wifi-hotspots blokkeerde in het het Baltimore Convention Center. De hotelketen Marriot kreeg eerder al een boete van ruim 600.000 dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in