Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Inbox beantwoordt je mailtjes zelf

De Smart Reply-functie genereert drie mogelijke antwoorden op binnengekomen mailtjes, en toont die onderaan het scherm. Dat kunstje is al wel eerder vertoond, mte e-mailclients die standaar-antwoorden serveren. Maar wat het verschil maakt, is dat Google een neuraal netwerk dat toegespitst is op verwerking van natuurlijke taal toepast bij het genereren van de antwoorden. Dat zou moeten resulteren in beter op de ingekomen mail toegesneden opties.
Inbox by Gmail
© Google
Google

Je kunt vervolgens één van die opties aanklikken, en desgewenst nog bewerken of aanvullen.

Het ontwikkelen van Smart Reply heeft wel wat voeten in de aarde gehad, blijkt uit een blog van van Greg Corrado, die betrokken was bij het project. Het systeem had bijvoorbeeld in den beginne een diepgewortelde voorkeur voor het antwoord: Ik houd van je. Hoe dat kwam, lees je op het Google Research Blog. Inmiddels zijn de kinderziektes voldoende verholpen om met het systeem live te gaan.

Google benadrukt daarbij dat de privacy van de gebruikers van Smart Reply gegarandeerd is. Aan de verwerking van de mail komen geen mensenhanden of -ogen te pas. Het genereren van suggesties voor antwoorden gebeurt volledig door de serves in zijn rekencentra. Wie dat een eng idee vindt, kan Googles mail beter geheel mijden. Google scant mailtjes die via Gmail en Inbox worden verstuurd al sinds jaar en dag, met name om adverteerders te helpen gerichter te adverteren.

Smart Reply komt in de loop van de week - vooralsnog alleen in Engelstalige versie - beschikbaar voor Inbox voor iOS en Android.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in