Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisaties verspillen jaarlijks 6 ton aan opslag nutteloze data

Dat blijkt uit het Databerg Report 2015 dat zich baseert op een onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Veritas Technologies. Voor het onderzoek werden 1475 IT'ers ondervraagd in 14 landen in EMEA.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Slechts 11 procent van de data die Nederlandse organisaties opslaan, heeft echt zakelijke waarde. Van de twijfelcategorie data die geen aantoonbare waarde heeft - dark data genoemd - wordt 44,5 procent opgeslagen. Nog eens 44,5 procent van de opgeslagen data is totaal nutteloos. Nederland scoort met dit percentage na Denemarken het hoogst in EMEA.

Foto's en muziek

Onder die nutteloze data vallen vooral foto's, muziek, persoonlijke juridische documenten en identiteitsdocumenten die werknemers op zakelijke netwerken hebben opgeslagen. Driekwart van de Nederlandse organisaties heeft ook geen strategie om waarde toe te kennen aan data. Daardoor besteden ze te veel geld en beheerinspanningen aan gegevens die voor het bedrijf weinig tot geen waarde hebben.

De onderzoekers wijzen ook op het risico dat organisaties zo niet genoeg zicht hebben op de data die zij binnen het bedrijf hebben. "Als je medewerkers toestaat om op steeds meer manieren data te uploaden faalt je controle. Zeker nu Europese wetgevers zich meer richten op betere controle over data privacy moet dit veel meer aandacht krijgen van organisaties."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in