Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jailbreaking mag op grotere schaal in VS'

De Amerikaanse overheid heeft een nieuwe serie uitzonderingen goedgekeurd op de Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Een jailbreak van tablets en smartTV's is nu geen probleem meer, maar blijf af van de auto en de videogamesconsole.
Klik op tablet
© CC0 - Unsplash
CC0 - Unsplash

De uitzonderingen zijn het gevolg van een stemming in een werkgroep van The Library of Congress (pdf), die elke drie jaar bijeenkomt om de werking van de DMCA te evalueren. In 2012 gaf de werkgroep al toestemming om een jailbreak uit t voeren op smartphones, maar tablets mochten weer niet.

Nu mag in aanvulling op de genoemde smartphones, tablets en smartTV's, ook het slot verwijderd worden van alle wearables met een draadloze verbinding en wifi-hotspots. E-readers daarentegen weer niet en hand-spelcomputers, laptops, desktops en videospelcomputers ook niet.

De beveiliging van de auteursrechtenbescherming mag ook worden gekraakt van legaal verkregen videospellen waarvan de controlerende server niet langer online is.

Kraken autosoftware alleen voor beveiligingsonderzoek

Bijzonder is verder de uitspraak dat automotive software wel mag worden gekraakt voor beveiligingsonderzoek dat ter goeder trouw wordt uitgevoerd en om 'rechtmatige veranderingen' aan te brengen, maar verder is het rommelen met de autosoftware niet toegestaan. De burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF), had aangedrongen op meer mogelijkheden voor derden om diagnostische tools te ontwikkelen en om beveiligers te laten zoeken naar veiligheidslekken in de auto-software. De uitzonderingen op het hacken van autosoftware zijn slechts enkele maanden van kracht, wat uitermate teleurstellend is volgens een EFF-woordvoerder in Ars Technica.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in