Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse justitie doet invallen bij Volkswagen

Tegen Volkswagen loopt in Duitsland een strafrechtelijk vooronderzoek wegens manipulatie van de uitstootwaarden van dieselauto's in laboratoriumtests. Zeker 11 miljoen auto's wereldwijd zijn uitgerust met illegale software die ontworpen is om de motor tijdens dergelijke proeven schoner te laten lijken dan die in de praktijk is. Ook in de Verenigde Staten bekijken justitie en de milieudienst EPA de kwestie.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Tijdens de invallen is gezocht naar documenten en data die daar meer informatie over kunnen verschaffen. Zo willen de aanklagers weten hoe de fraude precies in zijn werk ging en welke medewerkers van Volkswagen erbij betrokken waren. Eerder werd al bekend dat ook de rol van de vertrokken topman Martin Winterkorn onderwerp is van een vooronderzoek, hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn dat hij van het bedrog afwist.

Eerder vandaag werd bekend dat in de VS ook bij nieuwste Volkswagens is gemanipuleerd met software. Volkswagen heeft voor auto's die volgend jaar geleverd moeten worden de aanvraag van certificaten in de Verenigde Staten teruggetrokken. Volgens een schriftelijke verklaring van Volkswagentopman Michael Horn in de VS is dat gedaan omdat de wagens software bevatten die niet is aangegeven bij de Amerikaanse en Californische milieudiensten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in