Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyberaanval op Universiteit Leiden

De mogelijke cyberaanval komt op dezelfde dag dat een onbekende had gedreigd met een schietpartij op een van de faculteiten. Of er inderdaad een verband is, wordt nu onderzocht door de politie.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Vermoedelijk is sprake van een DDos-aanval. De Universiteit laat weten dat eerst gedacht werd aan overbelasting van de site als gevolg van het dreigement eerder op de dag. Er werd uitgegaan van een grotere toeloop van sitebezoekers. Onderzoek van de eigen ICT-afdeling lijkt echter te wijzen op een cyberaanval. Het ISSC (ICT Shared Service Centre) van de universiteit en SURFnet zoeken nu naar een oplossing. Er wordt in elk geval een tijdelijke site opgetuigd.

Eerder vandaag had de universiteit al te maken met een dreiging van een schietpartij. De dreiging werd gedaan op het webforum 4Chan volgens de Universiteit. De politie, die vandaag de gebouwen van de universiteit uren heeft bewaakt, zegt zich echter op andere meldingen te hebben gebaseerd.

In het bericht op 4Chan werd gedreigd dat om 10.05 vanochtend het vuur geopend zou worden op een van de – niet nader genoemde – faculteiten. Vanaf 12 uur werd de bewaking opgeheven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in