Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel te weinig vrouwen in IT-beveiliging

Dat blijkt uit de 2015 (ISC)2 Global Information Security Workforce Study. Het online-onderzoek is gedaan onder bijna 14.000 IT-beveiligers wereldwijd.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Weliswaar stijgt het aantal vrouwen met een functie in de IT-beveiliging wel, maar dat gebeurt in een zelfde tempo als het totale aantal banen in dit segment. Daardoor blijft hun aandeel in het geheel gelijk.

Wat de oorzaken kunnen zijn, is niet duidelijk. Vrouwen in de IT-beveiliging zijn in elk geval hoger opgeleid dan de mannen. In functies op managementniveau heeft 58 procent van de vrouwen een universitaire graad, tegen 49 procent van de mannen. In functies op een meer praktijk-niveau heeft 48 procent van de vrouwen een universitaire opleiding en 42 procent van de mannen.

Als vrouwen eenmaal werkzaam zijn in de IT-beveiliging, dan kiezen ze steeds vaker voor functies waarin ze verantwoordelijk worden voor governance, risico’s en compliance. Dat is wel een van de segmenten binnen IT-beveiliging waarin veel groei wordt verwacht.

De leeftijd onder IT-beveiligingsexperts in het algemeen is behoorlijk hoog. 70 procent is 40 of ouders. Slechts 7 procent is jonger dan 30. Ook is het opleidingsniveau hoog. 45 procent heeft een Master- of doctoraal-graad. De arbeidsvreugde is overigens ook bijzonder hoog. Meer dan drie kwart zegt enigszins tot zeer tevreden te zijn met zijn werk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in