Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop iPhone 6s: 3D-touch vraagt kleine offers

Een nieuwe iPhone wordt door de meeste gelukkige bezitters gekoesterd en met alle voorzichtigheid behandeld. Zo niet voor iFixit en de het team van Bendgate, die zodra ze het toestel in handen hebben, beginnen aan hun destructieve werk.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Uit de analyse van iFixit blijkt gelijk de reden waarom de accu van de iPhone 6s minder capaciteit heeft dan die van zijn voorganger. Het scherm heeft door de 3D-touchsensoren en de tactiele feedback meer ruimte nodig en die heeft de accu moeten inleveren. Het scherm is ook maar liefst 15 gram zwaarder dan de 45 gram van het scherm van de iPhone 6, ook al als gevolg van de extra sensoren in het beeldscherm.

Meer RAM

De sloopwerkzaamheden leverden meer nieuwe informatie op. Zo houdt Apple altijd geheim hoeveel werkgeheugen de smartphones hebben. iFixit kon vaststellen dat de iPhone 6s 2 GB aan RAM heeft. Dat is twee keer zo veel als de iPhone 6 had. Het geheugen is ook sneller dan dat van zijn voorganger, van het type LPDDR4 ipv LPDD3.

iFixit is goed te spreken over de mogelijkheden voor het repareren van de iPhone 6s. Het bedrijf geeft de smartphone een 7 op een schaal van 10. Vooral de accu en het scherm zijn met het verwijderen van een paar schroeven netjes los te krijgen.

De eerste bendtests lijken te bevestigen dat de nieuwe iPhone sterker is vanwege het nieuwe materiaal dat Apple heeft ingezet.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in