Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone 6s blijkt stukken sneller dan de iPhone 6

PCMagazine voerde een aantal benchmarks uit met de iPhone 6s, die vrijdag dan eindelijk op de markt kwam. De prestaties waren opmerkelijk goed. Grosso modo presteert de iPhone 6s zo'n 60 procent beter dan zijn voorganger, de iPhone 6. Dat lijkt een beetje een trend te worden.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Ook tussen de iPhone 5 en de iPhone 5s was het verschil groot, terwijl de prestatieverbetering van iPhone 5s naar iPhone 6 - met een maximum van 15 procent op de benchmark waar het verschil het grootst was - een stuk bescheidener was. Een overzicht van de scores van de verschillende iPhones op een viertal benchmarks is te vinden op PCMagazine.

De prestatieverbeteringen zijn in belangrijke mate te danken aan de nieuwe processor, de A9. Met name op het vlak van berekeningen met drijvende komma, de communicatie met het RAM en de grafische verwerking is de A9 een stuk krachtiger. Daardoor presteert de iPhone 6s volgens PCMagazine zelfs beter dan de Nvidia Shield Tablet, tot nog toe het mobiele apparaat met de krachtigste grafische verwerking.

Daarnaast profiteert de iPhone 6s ook van de toevoeging van een extra gigabyte Random Access Memory. Daardoor kan de iPhone 6s meer apps en gegevens actief houden in het geheugen, wat de verwerkingssnelheid ten goede komt. Wat dat in de praktijk voor het werken met de iPhone betekent, wordt fraai geïllustreerd in onderstaande video.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in