Overslaan en naar de inhoud gaan

Groupon ontslaat 10 procent personeel

De reorganisatie bij Groupon treft vooral de activiteiten van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. Het trekt zich terug uit Marokko, Panama, de Philippijnen, Puerto Rico, Taiwan, Thailand en Uruguay. Eerder staakte Groupon al zijn activiteiten in Turkije en Griekenland.
Groupon
© Groupon
Groupon

Het bedrijf maakte een stormachtige ontwikkeling door tussen 2008 en 2010 die uitmondde een bod door Google op het bedrijf van 6 miljard dollar. Groupon bedankte voor de eer en dacht beter af te zijn met een beursgang die eind 2011 plaatsvond. Daarna raakte het bedrijf in problemen. Het kreeg onder meer te maken met problemen in de financiële verslaglegging. Ook werd Groupon op de vingers getikt vanwege ongepaste reclame-uitingen.

Focus op een beperkt aantal landen

In een blog meldt COO Rich Williams nu dat het nodig is de activiteiten te herstructureren en stroomlijnen. Voor het massaontslag reserveert Groupon een bedrag van in totaal 35 miljoen dollar. Volgens Williams is het belangrijk voor het succes van de onderneming zijn energie en geld te richten op een beperkter aantal markten.

Groupon heeft op dit moment zo'n 11.800 mensen in dienst, waarvan er nu 1100 moeten omzien naar een nieuwe baan. Vooral in de afdelingen verkoop en klantenservice vallen de grootste klappen. De ontslagronde moet in september 2016 zijn afgerond.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in