Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gebruik non-Microsoft browsers in Windows 10 afgeraden'

Windows 10-gebruikers die met Bing zoeken naar andere webbrowsers, krijgen een zwarte balk boven in de zoekresultaten te zien waarin Microsoft het gebruik van Edge aanraadt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De nieuwe campagne werd het eerst gezien door VentureBeat. De redactie constateerde dat wanneer gezocht werd naar Google Chrome of Mozilla Firefox, de balk met de waarschuwing verscheen met daarbij een knop genaamd 'Learn Why'. De pagina die daar achter zit, biedt informatie over de voordelen van Edge.

De mededeling lijkt overigens niet elke keer te verschijnen dat naar Firefox of Chrome wordt gezocht. Bij het zoeken op Opera is de waarschuwing helemaal nog niet waargenomen.

Gebruik Edge is teleurstellend

Microsoft heeft te maken met een teleurstellend gebruik van de nieuwe Edge-browser. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat de mensen die zonder nadenken de aangeboden browser kiezen - voorheen Internet Explorer - niet de mensen zijn die geneigd zijn snel over te stappen naar een nieuw besturingssysteem.

Microsoft werd eerder door de Europese Commissie op de vingers getikt vanwege misbruik van zijn marktmacht door Internet Explorer te bundelen met Windows 7. Het bedrijf werd toen juist verplicht bij installatie van het besturingssysteem een keuzescherm te tonen waarbij de computereigenaar zelf een browser moest selecteren. Die verplichting is inmiddels van de baan, onder meer omdat het marktaandeel van Internet Explorer sinds die tijd flink is afgenomen ten gunste van Firefox en Chrome.

Het ontbreken van handige plugins voor Edge en problemen bij het gebruik of de gewoonte een andere browser te gebruiken, is voor velen nu een reden om Edge links te laten liggen, blijkt uit reacties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in