Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor het eerst Friese .frl-domeinnamen geveild

Na het alom gebruikte .nl is de Friese extensie daarmee de tweede in Nederland. Tijdens de veiling komen in eerste instantie 85 .frl-domeinnamen onder de hamer, zoals vakantiehuisje.frl, baby.frl, autoverzekering.frl, bier.frl en restaurant.frl. Meest opvallende domeinnaam in de veiling is echter doutzen.frl, dat verwijst naar het Friese topmodel Doutzen Kroes.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De veiling van de .frl domeinnamen duurt nog tot en met vrijdag 5 september. Voor de gelegenheid is de veiling ook online te bezoeken.

Veel .nl-domeinnamen al bezet

De veiling van de premium .frl-domeinnamen kan ook voor ondernemers buiten Friesland interessant zijn, omdat veel goede .nl-domeinnamen in Nederland bezet zijn en zelden te koop worden aangeboden. Nederland kent ruim 5,5 miljoen nl-domeinnaamregistraties, wat meer is dan in bijvoorbeeld Rusland, Frankrijk en Italië.

Volgens Diana van der Valk, domeinnamenexpert bij Catawiki kan de waarde van de te veilen domeinnamen variëren van honderd euro tot aan duizenden euro's per stuk. "Het leuke aan de veiling is dat er naast de dure topdomeinnamen zoals advocaat.frl en webxcamsex,frl ook een aantal koopjes te vinden zijn, zoals regenboog.frl of zwembad.frl. Het is bij deze domeinnamen vooral aan ondernemers zelf om in te schatten of hier een interessante website van is te maken."

Ook .amsterdam te koop

Naast de .frl veiling is er binnenkort nog een zogeheten Top Level Domeinnaam-veiling in Nederland. Vanaf vandaag is .amsterdam, de domeinextensie van onze hoofdstad, voor iedereen vrij beschikbaar. Amsterdam voegt zich daarmee in een rij van wereldsteden zoals New York en Berlijn met een eigen extensie. De veiling van .amsterdam domeinnamen zal waarschijnlijk ook veel internationale belangstelling trekken.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in