Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw font moet code beter leesbaar maken

Software-engineers werken bij voorkeur met monospace fonts, want daarmee zijn zowel structuur als details van wat ze schrijven het duidelijkst te overzien. Maar veel keuze is er dan al niet meer. Meestal draait het uit op wat stoffig aandoende fonts als Monaco of Courier, waarin tekens als de onderkast l en 1 op het scherm identiek zijn en andere tekens, zoals de 0 en O of S en de 5 gemakkelijk worden verward.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Maar met de introductie van het nieuwe font 'Hack' is sinds vorige week een zowel functioneel, als esthetisch aantrekkelijk alternatief voorhanden. En nog open source ook, dus gratis.

Sourcefoundry.org

Ondanks het veelvuldig gebruik van hoekig versus rond, als middel om maximaal onderscheid te creëren, komt het uiteraard schreefloze Hack plezierig direct en bijna minimalistisch over. Er is gekozen voor een riante 'x-hoogte' en dito wijdte, wat de leesbaarheid ten goede komt. De maker claimt zelfs goede leesbaarheid van de 6 of 7 pixel-fontgrootte op een HD-monitor.

Simpkins bouwde bij de ontwikkeling van Hack voort op andere opensource letterfonds die onder meer werden ontwikkeld in de project Libre en DejaVu. Om de kracht van Hack te tonen zette Sourcefoundry.org een aantal voorbeeld codes in Python, C en Java script klaar in Hack en ter vergelijking in Monaco.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in