Overslaan en naar de inhoud gaan

Cortana spreekt nu Nederlands maar niet in Nederland

De taalvaardigheid van Cortana neemt met rasse schreden toe. De digitale assistent kan zowel op gesproken commando's als ingetypte, vrijwel onmiddellijk een vertaling geven in 40 talen, waaronder Nederlands maar ook bijvoorbeeld in Urdu, Farsi, Hindi, Hebreeuws, Lets, Maleisisch en Catalaans. De vertalingsoptie is nu nog alleen te gebruiken in de VS en in China. Microsoft belooft in een begeleidende blog dat de mogelijkheid ook 'in de nabije toekomst' in andere taalgebieden te gebruiken is.
Cortana avatar
© Microsoft
Microsoft

De vertaling start door 'Hey Cortana' te zeggen om de assistent te activeren en vervolgens bijvoorbeeld: "Translate where is the nearest taxi stand in French?" of "How to say where is the closest grocery store in Spanish?". Het is ook mogelijk zinnen als in de voorbeelden direct in te typen in het zoekvenster. Cortana geeft het antwoord naar keuze in gesproken tekst, uitgetypt op het scherm of, als Cortana het antwoord niet weet, een zoekpaginaresultaat met de betreffende woorden.

Microsoft geeft nog geen enkele indicatie wanneer Cortana beschikbaar komt in andere landen dan China, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is opmerkelijk dat Microsoft zo lang wacht met het uitrollen van Cortana. Het is een functionaliteit die Microsoft ziet als een van de kernuitbreidingen van zowel het besturingssysteem Windows 10 als van de nieuwe versies van alle toepassingen, zoals Office en bijvoorbeeld Dynamics.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in