Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese campagne voor Nederlandse digitale infrastructuur

Steeds meer buitenlandse bedrijven ontdekken de kracht van de Nederlandse digitale infrastructuur en betreden via ons land de Europese markt. Om bedrijven centraal van goede informatie te voorzien over Nederland lanceert DINL vandaag officieel digitalgateway.eu.
Business
Shutterstock
Shutterstock

“Ons land heeft de snelst groeiende datacentersector van Europa en telt diverse grote internet exchanges, waaronder het grootste internetknooppunt ter wereld: de AMS-IX. Naast Schiphol en Rotterdam vormt de digitale sector dan ook de derde mainport van ons land”, licht Michiel Steltman, directeur van DINL toe.

Nederland is logische keuze

Hiermee is Nederland volgens hem in een ideale positie om als springplank voor de rest van Europa te dienen. Steltman: “Het goed ontwikkelde digitale eco-systeem in Nederland maakt ons land voor veel buitenlandse bedrijven de logische keuze om de Europese markt te betreden. Denk hierbij aan Google, Huawei, Microsoft en Netflix. Een ander voorbeeld is Apple, dat haar software updates standaard via Nederland aan de rest van Europa levert.”

Geïnteresseerde internationale bedrijven bezoeken Nederland

Om deze positie te ondersteunen organiseert DINL op 24 september, aansluitend aan HostingCon Europe, het evenement Launchpad. Op deze dag neemt DINL internationale bedrijven mee naar verschillende grote infrastructuurpartijen in ons land. “Bezoekers maken kennis met belangrijke spelers in de digitale infrastructuursector en kunnen met eigen ogen zien waarom ons land op het gebied van digitale infrastructuur op kop loopt in vergelijking met de rest van Europa”, aldus Steltman.

Al langer op de agenda

DINL organiseerde eerder al handelsmissies naar Spanje, Canada en afgelopen juli naar San Diego en Silicon Valley waar het als ‘Digital Gateway to Europe’ op de beurs stond met een Holland Paviljoen. Vandaag lanceert DINL officieel het initiatief en de website om internationale organisaties te informeren en enthousiasmeren zich in Nederland te vestigen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in