Overslaan en naar de inhoud gaan

Office 365 wipt Google Apps

De conclusie komt van Bitglass, dat jaarlijks onderzoek doet onder 120.000 bedrijven wereldwijd naar het gebruik van cloudtoepassingen. Vorig jaar lag Google met een marktaandeel van 16,3 procent nog een straatlengte voor op Microsoft, dat slechts 7,7 procent marktaandeel had.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In de meest recente versie boekten beide bedrijven marktaandeel, maar Microsoft aanzienlijk meer dan Google. Nu staat Google op plaats twee met 22,8 procent marktaandeel, maar Microsoft spant de kroon met 25,2 procent.

De snelle groei in het gebruik van Office 365 komt vooral uit de hoek van de grote bedrijven die het gebruik van hun traditionele Office-pakketten steeds vaker inruilen voor de cloudgebaseerde versie. De verdeling van het marktaandeel in dit segment laat dan ook nog een sterkere profilering zien. 34,3 procent voor Microsoft en 21,9 procent voor Google.

E-mail leidt de omschakeling

Het overzetten van e-mail van een in eigen datacenter gehoste server naar een cloudgebaseerde versie blijkt voor veel bedrijven de belangrijkste reden om ook te kiezen voor cloudgebaseerde kantoortoepassingen. Dat wil overigens niet zeggen dat die cloudversie ook veel wordt gebruikt.

Vooral bij bedrijven met 1000 werknemers of meer nam het gebruik van cloudebaseerde e-maildiensten sterk toe, van 18 procent in 2014 naar 57 procent in 2015. Ook veel bedrijven met minder dan 500 mensen in dienst verhuisden hun e-mail: In 2015 maakte 24 procent er gebruik van en dit jaar 44 procent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in