Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat gaat Windows 10 kosten?

Zij stellen dat Microsoft in de eerste plaats een bedrijf is, dat er op uit is om winst te maken. Dat streven staat op gespannen voet met het weggeven van aantallen besturingssystemen. Temeer daar Microsoft heeft gezet dat Windows 10 uiteindelijk op 1 miljard devices moet gaan draaien. Dermate grote hoeveelheden weggeven zonder betaling is gekkenwerk en het zou de firma in grote problemen brengen met de aandeelhouders.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Betaalmodellen

Voorzichtige conclusie: er zal betaald moeten worden voor Windows 10, de vraag is alleen hoeveel en in welke vorm. Het kan een bedrag ineens zijn, maar liever nog een maandelijkse termijn. Bij TechRepublic hebben ze een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet:

Freemium-model: De gebruiker betaalt niets voor de kale basisversie va de software, maar moet in de bus blazen op het moment dat extra functies gewenst worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om e-mail of opslag in de cloud. Het bijhouden daarvan zal voor Microsoft heel veel werk met zich meebrengen.

Gratis bij een abonnement op Office 365: Als je de productiviteits-suite neemt, dan krijg je het besturingssysteem er gratis bij. Dat klinkt aantrekkelijk, hoewel er natuurlijk altijd mensen zijn die geen behoefte hebben aan Office 365.

Maandabonnement: Een relatief laag bedrag per maand voor ieder apparaat waar Windows 10 op wordt gebruikt. Er wordt gedacht aan 5 dollar per maand. Klinkt logische,alleen voor huishoudens waar diverse pc's, een laptop en de nodige smartphones in gebruik zij gaat het in de papieren lopen.

Uitgebreid maandabonnement: Een maandelijkse bijdrage voor een aantal apparaten, zeg 5 stuks. Qua ordegrootte zal Microsoft in de buurt van de 60 dollar per jaar gaan zitten.

Hoe Microsoft dit precies gaat doen is nog in nevelen gehuld. Veel zal ook afhangen van de reacties van de gebruikers. Als zij besluiten om massaal over te stappen naar een ander product, bijvoorbeeld een open source OS, dan snijdt Microsoft zich behoorlijk in de vingers. Het hele verhaal van TechRepublic is overigens hier te vinden.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in