Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 DVD-speler alleen gratis als je Windows 7 of 8.1 had

Eén van de slachtoffers van Microsofts vernieuwingsdrift in Windows 10 is het Media Center. Dat betekent ook dat Windows 10 het zonder DVD-speler moet stellen. Maar in die functionaliteit wordt wel voorzien, beloofde Microsoft eerder. En die belofte heeft het nu ingelost.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Probleem is wel dat het niet zo'n heel goede speler blijkt te zijn. De eerste drie reviews in de Windows Store komen gemiddeld uit op 2 sterren, uit een maximale score van 5. Nogal weinig functionaliteit, en het beeld is niet altijd goed, luidt het commentaar.

Daar komt dan nog bij dat Microsoft 15 dollar vraagt voor de Windows DVD Player. Maar die prijs geldt niet voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 die upgraden naar Windows 10. Met uitzondering van de Enterprise-klanten krijgen die de DVD Player gratis en automatisch aangeboden via Windows Update.

Voorwaarde is wel dat de Media Center-bestanden herkenbaar zijn op de pc. De DVD Player wordt dus alleen aangeboden aan wie een upgrade uitvoert, en niet na schone installatie. Ook na herinstallatie van Windows 10 zal men de DVD Player niet meer gratis krijgen, tenzij eerst Windows 7 of 8.1 wordt geïnstalleerd en dan weer wordt geüpgrade naar Windows 10. Het aanbod geldt bovendien voor beperkte tijd; hoe lang is nog niet duidelijk.

Het lijkt gezien de haken en ogen de kwaliteit van de speler handiger om uit te zien naar een alternatief. Op internet wordt hoog opgegeven van de VLC media player, die gratis is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in