Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppepper van 75 miljoen euro voor Catawiki

Het gaat om één van de grootste investeringen ooit in een Nederlands internetbedrijf. In de investeringsronde doen ook de eerdere investeerders Accel Partners, Project A Ventures en de Nederlandse NOM opnieuw mee. Net als media- en internetondernemer Willem Sijthoff en verschillende voormalige managers van Booking.com, waaronder Arthur Kosten, voormalig CMO. Deze nieuwe investeringsronde volgt kort op een eerdere investering van 10 miljoen euro in september 2014.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Haar van Napoleon

René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) begonnen Catawiki als een community waar verzamelaars hun verzamelobjecten als stripboeken en postzegels konden kopen en verkopen. Sindsdien zijn er meer dan 60 veilingcategorieën bijgekomen en is Catawiki inmiddels dé plek in Europa als het gaat om het kopen en verkopen van bijzondere objecten. De populairste categorieën zijn op dit moment kunst, sieraden, oldtimers en horloges. Recent kwamen bijvoorbeeld onder de hamer: het allereerste Kuifje-album uit 1930, een haar van Napoleon, een Jaguar E-Type cabrio, een kaak van een T-Rex en een fles Romanéé-Conti Grand Cru uit 1975.

In de afgelopen 12 maanden heeft het bedrijf een omzetstijging van 300% behaald en verdubbelde het aantal veilingcategorieën waarin per week nu ruim 15.000 bijzondere kavels worden geveild. Recent zijn Italiaanse en Spaanse taalversies gelanceerd.

Op zoek naar ontwikkelaars

Catawiki wil de investering onder meer gebruiken om haar aanwezigheid in bestaande markten te versterken en om uit te breiden naar nieuwe markten in Europa en de rest van de wereld. Om dit mogelijk te maken wil Catawiki een software development team van wereldklasse bij elkaar krijgen en zoekt daarvoor de beste developers uit de hele wereld. Naast developers zoekt Catawiki ook nog honderden andere mensen zoals veilingmeesters en voor diverse talen binnendienst sales- en customer support medewerkers.

Commissaris Willem Sijthoff: "Catawiki heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt, zowel in strategisch opzicht als in marktgroei. Met de investeringsronde van Accel in 2014, volgend op de seed-ronde van Peak Capital en NOM, en de huidige van Lead Edge Capital is Catawiki nu in staat om de volgende stap te zetten in haar mondiale expansie. Ik ben trots dat ik vanuit de Supervisory Board een bijdrage heb mogen leveren en kijk uit naar de komende periode".

Lorrie Norrington

Als onderdeel van de investering zal Lorrie Norrington, Operating partner bij Lead Edge Captial en voormalig president van eBay Marketplaces adviseur worden bij Catawiki. Ze kan met haar ervaring veel advies geven over het verder ontwikkelen van Catawiki als een wereldwijde marktplaats. Net als Norrington is ook Arthur Kosten, lid van de board, een belangrijke adviseur van Catawiki.

Bij Catawiki werken momenteel 200 mensen verdeeld over vijf verschillende landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. De veilingen starten elke vrijdag om 12 uur en lopen af op een vaste avond in de week.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in