Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Glass komt weer terug

Google zoekt het nu vooral in de zakelijke gebruiker. Google Glass als onmisbaar hulpmiddel op de werkplek dus. Het bedrijf hoopt dat de zakelijke gebruiker meer te porren is voor de bril dan de grote groep consumenten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Wachttijd

Nu was het wel zo, dat de beoogde gebruikers lange tijd aan het lijntj zijn gehouden. De Google Glass was alleen beschikbaar voor een selecte groep testgebruikers, de rest van de wereld moest maar 'even' toekijken. Dat 'even ' duurde veel mensen te lang. Ook had Google de mensen die al een bril hadden van zich vervreemd, want Google Glass was alleen te koop met gewoon ongeslepen glas. Pas eind 2013 kwam er een versie waarbij ook geslepen brillenglazen mogelijk waren.

Verbeteringen

De nieuwe Google Glass zal een stuk goedkoper zijn dan de 1500 dollar die voor het eerste model neergeteld diende te worden. Ook gaat het niet meer om een vaste bril, maar om een prisma met bijbehorende elektronica dat aan iedere bril geklikt kan worden. Het geheel is voorzien van een scharnier, zodat de gebruiker het Glass-deel kan wegklappen.

Mensen

Google Glass werd in 2012 geïntroduceerd door Google-baas Sergei Brin. Hij had een heel team van knappe koppen achter zich staan, onder leiding van Chris O'Neill. Onlangs is O'Neill echter opgestapt om baas te worden van Evernote. De leiding van de 'Glass Department' is nu in handen van Tony Fadell, de mede-oprichter van Nest. Nest werd anderhalf jaar geleden opgekocht door Google. Fadel heeft veel jaren ervaring opgebouwd bij Apple.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in