Overslaan en naar de inhoud gaan

App houdt rijstijl in de gaten

De app, Flo geheten, geeft tijdens het rijden feedback, waardoor gebruikers direct hun rijgedrag kunnen aanpassen. De maker van de app, het bedrijf Decos, stelt dat automobilisten door de app leren om veiliger en zuiniger te rijden.
Flo maakt gebruik van de GPS-locatie en de M7-bewegingssensor van de iPhone en houdt op basis daarvan tijdens het rijden bij hoe goed de bestuurder optrekt, bochten neemt en remt.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Na de rit kan de hele route met alle beoordelingen op een kaart worden teruggezien. Ook is het mogelijk verschillende ritten tevergelijken.

'Quantified self'

“Er zijn al allerlei quantified self apps voor smartphones en smartwatches die zich bezighouden met je gezondheid en beweging, maar nog geen enkele voor autorijden. Dat is raar, want elke dag zitten we gemiddeld 46 minuten in de auto en leggen we behoorlijk wat kilometers af. De weinige applicaties die het rijgedrag in kaart brengen, maken allemaal gebruik van een duur apparaat, dat je los moest kopen en in de auto moest aansluiten. Flo is de eerste app die je rijgedrag analyseert op basis van informatie die volledig van de iPhone afkomstig is”, claimt productmanager Andreas Willemse van Decos.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in