Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindhoven blijft veilig met Big Data

Atos heeft de leiding over een consortium van partners die tot doel heeft om het nachtleven van Eindhoven veiliger te maken. Het bedrijf ontwikkelt CityPulse met hoofdpartners Dutch Institute of Safety & Security (DITSS) en Intel. Het doel van de pilot is de stad Eindhoven te helpen met het managen van de veiligheid in het uitgaansgebied Stratumseind. Ieder weekend trekt deze populaire straat in het centrum van Eindhoven bijna 20.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

000 bezoekers die zich vermaken in de meer dan 50 cafés, nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden.

Verzamelen en interpreteren

Met behulp van Big Data Intelligence - het snel analyseren van zeer grote hoeveelheden gegevens - lukt het om mogelijke incidenten in het drukbezochte uitgaansgebied Stratumseind een stap voor te zijn. Analyses van deze Big Data stellen hulpdiensten en autoriteiten in staat om op tijd in te grijpen en zo de veiligheid te waarborgen. De eerste resultaten van dit pilotproject zijn zeer succesvol.

Ervaringen

Bianca van Kaathoven, wethouder bij gemeente Eindhoven, vertelt: “De CityPulse proef is belangrijk voor ons, omdat Eindhoven een innovatieve stad is. We gebruiken de openbare ruimte om nieuwe, innovatieve ideeën te ontwikkelen."

Privacy

Er worden zowel Big Data als real-time data analyses gebruikt, waarbij de privacy van de verzamelde gegevens is gewaarborgd. De meetgegevens zijn niet te herleiden tot individuele personen. De data-analisten gebruiken intelligente patronen en inzichten uit de verzamelde data om autoriteiten te informeren en specifieke acties te triggeren. Een en ander wordt ook aangevuld met gegevens van sociale media.



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in