Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsofts Endpoint Protection niet geschikt voor beveiliging bedrijven

AV-Test onderzocht 11 beveiligingsoplossingen voor Windows 7 voor gebruik in een zakelijke setting. Daar zitten geen echte afraders bij, op één na: de beveiligingsmodule die Microsoft meelevert met zijn beheertool System Center. AV-Test zegt het iets diplomatieker: niet aanbevolen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dat advies heeft alles te maken met het feit dat System Center Endpoint Protection onder de maat scoort bij het onderscheppen van malware. Bij de malware die ongedekte lekken probeert te exploiteren, mist Microsofts beveiligingsproduct 27 procent van 187 voorgeschotelde bedreigingen uit de dagelijkse praktijk. Van de 28.000 stuks malware in AV-tests referentieset ontging 13 procent het onderscheppingsmechanisme dat Microsoft inbouwde. Om die reden deelde AV-Test het product op dit onderdeel geen enkel punt toe uit een maximum van 6.

Beter betalen voor endpoint security

Hoewel Endpoint Protection gratis meegeleverd wordt aan kopers van Microsofts beheersuite, is het dus toch verstandig om te investeren in een speciale oplossing, aldus AV-Test. Eigenlijk voldoen alle oplossingen die het getest heeft, en de prijzen zijn niet exorbitant, aldus AV-Test.

Bitdefender Endpoint Security en Kaspersky Labs Small Office Security scoren ex aequo het best, met 100 procent bescherming en het maximaal aantal punten voor (lage) systeembelasting en bruikbaarheid. Ook F-Secures Client Security, Kaspersky Labs Endpoint Security, Trend Micro Office Scan en Symantecs Endpoint Protection boden 100-procentsafweer, maar scoorden iets minder goed op gebruiksgemak (F-Secure) danwel systeembelasting.

Het rapport is te lezen op de website van AV-Test.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in