Overslaan en naar de inhoud gaan

´Verkoop Apple Watch zakt in´

In de week van de introductie werden er 1,5 miljoen exemplaren verkocht ofwel gemiddeld 200.000 per dag, volgens Slice Intelligence. Dat aantal zakte terug naar naar minder dan 10.000 stuks de afgelopen week. Slice haalt zijn gegevens via een plugin uit de digitale facturen die per e-mail aan klanten worden verstuurd in de VS.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Er zijn daarom vraagtekens te zetten bij de exacte aantallen die de marktonderzoeker noemt. Ook neemt Slice niet de toegenomen verkoop in de winkels mee, die pas later op gang kwam.

Slice constateerde eind juni al dat er inmiddels meer Fitbits dan Apple Watches worden verkocht, meldt The Register. Vooral de afgelopen maand zakte de verkoop van de Apple Watch snel in. Begin juni werden er per dag nog 40.000 exemplaren verkocht.

De Apple Watch Sport is de meestverkochte tot nog toe, met een afzet van 1,1 miljoen. Van de metalen versie zijn er 1,05 miljoen verkocht, schat Slice.

Apple Watch aan de dure kant

Amerikanen blijken wel steeds meer te porren voor de koop van een smartwatch. 9 procent van de huishoudens met een breedbandverbinding verwacht nog dit jaar een smartwatch te kopen. Vorig jaar was er slechts enkele early adopter te vinden die zo aankoop overwoog, signaleert Venturebeat op basis van een rapport van Parks Associates. Van deze geïnteresseerden denkt 60 procent de smartwatch vooral voor fitnessdoeleinden te gebruiken.

Ongeveer twee derde van hen is niet bereid meer dan 250 dollar aan het gadget te spenderen. Apple bedient met zijn prijsstelling een erg kleine doelgroep. Slechts 5 procent in het onderzoek van Park Associates is bereid 500 dollar of meer te betalen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in