Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel meer vacatures voor ICT'ers

Volgens Yacht staan er nu 89.000 banen open voor ICT-professionals. De vraag naar software-ontwikkelaars is en blijft het grootst met 37.800 vacatures, gevolgd door ruim 10.000 openstaande banen voor technisch beheerders.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Ook Informatie-analisten (7700 vacatures), ICT-managers (5300) en applicatie/functioneel beheerders (4900) zijn zeer gewild.

Security consultants

Het sterkst is de vraag naar security consultants toegenomen: met 59 procent. Yacht concludeert daaruit dat dit een structurele functie lijkt te zijn geworden in ICT-organisaties. Daarnaast ziet Yacht een zeer sterke groei - van 50 procent - in de vraag naar ICT- managers.Arco Elsman, directeur IT Yacht verklaart dit door de aantrekkende economie. "We zien investeringen in ICT toenemen. Activiteiten nemen daardoor toe, evenals de behoefte die te managen. Teams worden groter en vragen goede begeleiding."

Opmerkelijk is volgens Yacht een sterke stijging van de vraag naar projectmanagers buiten de Randstad en dan vooral in de zorg. Hier is vooral sprake van een inhaalrace; de stijging van de vraag binnen de Randstad vond al eerder plaats.

Stroomversnelling

De banengroei lijkt in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen. De groei van het aantal vacatures nam vooral in het tweede kwartaal toe en wel met 33 procent, vergeleken met dezelfde periode in 2014. Toen werden 47.100 ICT-vacatures geplaatst.

Yacht verwacht dat de gunstige trend de komende periode doorzet.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in