Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 deelt wifi-code erg makkelijk

WiFi Sense is bedoeld om het voor gasten makkelijker te maken even van het daadloze netwerk gebruik te maken. In plaats van dat iedereen moet roepen "Wat is hier de wifi-code", kan de eigenaar van het netwerk via WiFi Sense mensen automatisch de gelegenheid geven van het netwerk gebruik te maken.
wifi
© CC0: Pixabay.com
CC0: Pixabay.com

Eenmaal geactiveerd biedt WiFi Sense echter iedereen die in de Outlook, Skype en Facebook-contacten staat die mogelijkheid, waarschuwt The Register. Dus ook bijvoorbeeld de pizzakoerier die daar eens in terecht is gekomen. Kent iemand het wachtwoord, is het ook mogelijk derden toegang te geven tot het netwerk, mits het binnen bereik is en beiden WiFi Sense hebben geactiveerd.

De toegang blijft overigens beperkt tot een internetverbinding. Toegang tot apparaten die gekoppeld zijn aan het lokale netwerk wordt door WiFi Sense geblokkeerd.

Volgens Microsoft deelt WiFi Sense de toegangscode niet in leesbare vorm. Wanneer WiFi Sense is geactiveerd, stuurt de software de code in versleutelde vorm naar een centrale Microsoft server. Wanneer iemand met WiFi Sense probeert het netwerk te benaderen en daar via de WiFi Sense van de eigenaar toestemming toe heeft gekregen, wordt deze versleutelde code naar de nieuwe client gestuurd.

De functie zat overigens als in Windows Phone 8.1, maar dit besturingssysteem heeft maar een gering marktaandeel. Met de te verwachte populariteit van Windows 10 kan WiFi Sense een nieuwe bedreiging introduceren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in