Overslaan en naar de inhoud gaan

Startups winnen slag om zelfstandige professional

Dat concludeert 'sourcing'-dienstverlener FastFlex op basis van een samen met ABN AMRO georganiseerde rondvraag onder ruim 1.500 Nederlandse zzp’ers.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Organisatiecultuur wordt volgens FastFlex de komende jaren belangrijker voor het onderscheidend vermogen van bedrijven. In tegenstelling tot eerdere generaties vindt de huidige generatie werkende professionals de inhoud van het werk belangrijker dan de contractvorm. 45 procent van de zelfstandigen acht de contractvorm ondergeschikt aan de inhoud van de opdracht en cultuur van de opdrachtgever.

Digital natives

De opvattingen van de zzp'ers op dit punt zullen voor veel organisaties niet als een donderslag bij heldere hemel komen. Uit eerder onderzoek van FastFlex bleek al dat ruim 35 procent van de organisaties van mening is dat de contractvorm niet het uitgangspunt zou moeten zijn, maar juist het sluitstuk van een arbeids- of projectoverkomst voor zzp’ers.

Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex denkt dat de generatie die momenteel de arbeidsmarkt bestormt een een andere kijk op arbeid heeft: "Deze groep bestaat uit digital natives en is mobiel in de breedste zin van het woord; opgegroeid met internet en tablets en al op vroege leeftijd zzp’er. Organisaties zien in dat zij de huidige flexibiliseringstrend niet meer kunnen ontlopen en dat zij, om deze generatie aan te trekken, hun focus moeten leggen op inhoud en organisatiecultuur in plaats van op de contractvorm.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in