Overslaan en naar de inhoud gaan

'Productie opvolger iPhone 6 gestart'

De nieuwe iPhones krijgen dezelfde afmetingen als de huidige iPhone 6 en 6 Plus, en zullen uiterlijk ook sterk lijken op hun voorgangers.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Maar op één punt wijken ze wel af, stelt Bloomberg: Apple geeft de iPhone nieuwe schermen mee die niet alleen registreren of ze aangeraakt worden, maar ook met hoeveel druk dat gebeurt. Met deze Force Touch-technologie, die al beschikbaar is op de Apple Watch, kunnen gebruikers onder één ikoontje of binnen een app verschillende functies aanroepen, afhankelijk van hoe hard ze op het scherm tikken. Door op een woord te klikken kun je het bijvoorbeeld selecteren, maar door er hard op te drukken krijg je een definitie van dat woord.

Verder verwachten analisten en Apple-watchers een nieuwe processor, de A9, een verbeterde camera met hogere beeldkwaliteit, mogelijk met een aparte lens voor de zoomfunctie, en wellicht nu dan wel de schermen van saffierglas die al in de iPhone 6 verwacht werden, maar het toen niet haalden.

Introductie in september haalbaar

Algemeen verwacht men ook een introductiedatum begin september, zoals te doen gebruikelijk voor Apple. Als Bloomberg het bij het juiste eind heeft, lijkt dat zeker haalbaar. De productie zou weinig omstellingen vragen bij de toeleveranciers; alleen de beschikbaarheid van Force Touch-schermen zou een bottle-neck kunnen worden. Maar Bloombergs bronnen verwachten toch dat de massaproductie al volgende maand start.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in