Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verkoopt Bing Maps Data aan Uber

Met de verkoop gaan, afgezien van de camera-auto's, intellectueel eigendom en een datacentrum in Boulder, Colorado, zo'n 100 man personeel over naar Uber. Dat is een klein deel van het team dat zich binnen Microsoft met Bing Maps bezig houdt. Microsoft gaat de kaartgegevens voor Bing Maps nu volledig betrekken van derden. Microsoft leunde al zwaar op de kaartendienst 'Here' van Nokia, maar voegde daar zelf 3D-informatie en Street View-achtige verrijking aan toe.
Kaart
© Google Maps
Google Maps

Microsoft en Uber hebben allebei de overname bevestigd, nadat eerder daarover een gerucht verscheen op TechCrunch. Hoeveel Uber betaalt voor de activiteiten is niet bekend gemaakt.

Uber zet zijn zinnen op kaarten

Uber aast al langer op een eigen kaartentak. Zo is het bedrijf in gesprek met het Finse Nokia voor de overname van de 'Here'-kaartenactiviteiten. Uber zou daarop een bod van 3 miljard dollar hebben uitgebracht vorige maand. Het bedrijf ziet navigatiedienstverlening als de spil van zijn taxi-activiteiten. De vraag is nu of Uber en Nokia ook een overname weten overeen te komen. Het bedrijf is bezig met ee nieuwe financieringsronde waarmee het 1,5 tot 2 miljard euro wil ophalen. Uber trok onlangs nog een belangrijke manager uit de Google Maps-divisie aan. Eerder nam het bedrijf al deCarta over, een leverancier van kaarteninformatie die onder meer door Ford en GM in navigatiesystemen wordt gebruikt, maar bijvoorbeeld ook door Samsung en BlackBerry.

De verkoop past wat Microsoft betreft in het voornemen zich meer te richten op de kernactiviteiten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in