Overslaan en naar de inhoud gaan

'Internettoegang is geen mensenrecht'

De FCC is de partij die voor die uitrol moet zorgen, maar het blijkt dat niet alle neuzen dezelfde kanten op staan. O'Rieilly is tegen, andere leden van de FCC zijn juist voor. O'Rielly vindt het niet nodig dat iedereen elke dag toegang zou krijgen tot internet. "Ik ontken het belang van internet natuurlijk niet, maar het wel overdreven als je ziet dat mensen dat internet een zeer hoge status willen geven. Die verdient het gewoon niet", aldus O'Rielly.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het is geen noodzaak

Volgens de politicus kun je heel goed leven zonder internet, het is geen noodzaak, zoals water, voedsel en een woning dat wel zijn. Ook is internet geen mensenrecht, zoals vrijheid van godsdienst of een gelijke behandeling ongeacht sexe, ras of afkomst.

De wet uit 1996

De Amerikaanse telecomwet uit 1996 schrijft voor dat de FCC zich sterk moet maken voor een zo groot mogelijke verspreiding van internet. Alle Amerikanen moeten toegang krijgen tot breedband internet en als er ergens een kink in de kabel dreigt te komen, dient de FCC die glad te strijken. Dat is ook het principe waardoor FCC-voorzitter Tom Wheeler zich laat leiden. De dissidente mening van O'Rielly hoeft dus niet meteen oorzaak te zijn van een verslechtering van de internetpenetratie in de VS.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in