Overslaan en naar de inhoud gaan

Cloud verlaagt ICT-kosten bij Volksgezondheid voorlopig niet

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport informeert in die brief de Tweede Kamer - op verzoek van de Kamer - over de ICT-projecten bij die twee organisaties die aan het ministerie gelieerd zijn. In de Tweede Kamer leven zorgen dat deze projecten onnodig duur zijn en dat er reële kans op mislukking is.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De minister laat de Kamer weten dat beide organisaties voor hun informatiedienstverlening in zee zullen gaan met DICTU, de Dienst ICT Uitvoering, die die diensten gaat leveren van de Rijks-cloud. Deze keuze voor de rijksbrede ICT-dienstverlener is in lijn met de Hervormingsagenda Rijksdienst en de i-Strategie Rijk, schrijft Schippers. Dat betekent dat IGZ en CIBG op termijn niet meer zelf software of techniek aankopen, aldus de minister - met de impliciete belofte dat dat de risico's op mislukking reduceert.

Snellere realisatie, lagere kosten

Zowel bij IGZ en CIBG leidt inschakeling van DICTU en de Rijks-cloud tot kortere realisatietijden en lagere kosten, schrijft Schippers. Uit het bijgeleverde kostenoverzicht blijkt dat die laatste belofte in ieder geval de eerstkomende jaren niet ingelost wordt.

Het CIBG ziet zijn structurele uitgaven voor informatievoorziening bijvoorbeeld stijgen van 12,175 miljoen euro dit jaar naar 12,868 miljoen euro in 2016 en 13,255 miljoen euro in 2017 - wanneer het project kennelijk afgerond wordt. In totaal is dan naast die structurele uitgaven 2,7 miljoen euro aan de transitie besteed. Bij de IGZ wordt dit jaar en volgend jaar 1 miljoen aan de transitie uitgegeven en in 2017 1,2 miljoen. De structurele uitgaven blijven al die jaren begroot op 6,6 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in