Overslaan en naar de inhoud gaan

Nadella scherpt Microsofts missie aan

De missie die Nadella verwoordt, wijkt niet heel veel af van de laatste formulering onder zijn voorganger Steve Ballmer. Onder Ballmer sprak Microsoft nog over 'het creëren van een familie apparaten en diensten voor personen en organisaties die mensen overal ter wereld thuis, op het werk en onderweg beter in staat stellen de activiteiten uit te voeren waar zij het meeste waarde aan hechten'.
Nadella
© Microsoft
Microsoft

Nadella's formulering is natuurlijk wel veel korter, en veronderstelt ook een wat hoger ambitieniveau bij zijn klanten. En de nadruk op apparaten is verdwenen. Maar dat mag na het terugschroeven van de activiteiten op het vlak van tablets en smartphones niet echt meer verrassen.

Gebruiker centraal

In zijn - lange - e-mail benadrukt Nadella nogmaals het belang van gebruikerservaring en de hoofdrol die Microsoft ziet voor mobiele toepassingen en achterliggende clouddiensten voor het verbeteren daarvan. Het Windows-platform speelt in die visie de centrale rol. Dat moet Microsofts klanten in verrukking brengen, schrijft Nadella. En dat vraagt van de medewerkers een 'obsessie met de klant', schrijft hij iets verderop: "We zullen onverzadigbaar zijn in ons verlangen te leren van de buitenwereld en het incorporeren van die kennis in Microsoft, terwijl we blijven innoveren om onze klanten te verrassen en te verrukken."

Gaming blijft speerpunt

In praktische termen bevat de missie die Nadella formuleert voor Microsoft weinig nieuws. Al valt wel op dat hij benadrukt dat Microsoft een rol wil blijven spelen in de gaming-industrie, en zijn positie wil uitbouwen door games te verrijken met hologrammen via de HoloLens-technologie. Naast Windows zijn dat de enige producten die Nadella bij name noemt.

Daarnaast verwacht Microsoft kennelijk dat organisaties in zijn voor een grondige verandering van de manier van werken van hun medewerkers. Microsoft gaat 'productiviteitsdiensten voor digitaal werken die alle apparaten omspannen' opnieuw uitvinden. Opmerkelijk is ook dat Nadella stelt dat Microsoft schaal en mate van gebruik van zijn producten en diensten wil vergroten door ze zo te ontwikkelen dat klanten ze zowel voor hun werk als voor privétoepassingen willen gebruiken.

Of daarbij plaats is voor alle huidige Microsoft-medewerkers staat te bezien. In zijn laatste alinea zinspeelt Nadella op 'lastige keuzes op terreinen waar de zaken niet goed lopen'. Die combinatie van woorden zal ongetwijfeld een aantal Microsoft-medewerkers zorgen baren.

De volledige tekst die Nadella de Microsoft-medewerkers voorhield, is te lezen op Geekwire.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in