Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitenne blijft tot 2020

KPN-directeur TV en Propopositie Diederik Rosenbaum laat in de Digids echter weten dat het zijn eigen voorwaarden stelt aan een verlening van het contract.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De uitzendlicentie voor Digitenne, tv via de ether, kan wat de overheid betreft verlengd worden tot 2020. De huidige licentie loopt tot 2017. Voorwaarde is wel dat KPN dan overstapt van de huidige DVB-T-techniek overstapt naar DVB-T2. Deze techniek vereist minder bandbreedte waardoor minder uitzendfrequenties gebruikt hoeven worden.

Rosenbaum laat echter weten dat KPN zijn eigen voorwaarden stelt om door te gaan met Digitenne. Zo moeten gebruikers van Digitenne een nieuwe decoder krijgen om gebruik te kunnen maken van DVB-T2. De huidige decoders lenen zij van KPN. De kostenpost voor nieuwe decoders zal voor KPN miljoenen euro's bedragen. Bovendien richt KPN zich nu volledig op 4G voor mobiel gebruik. Het bedrijf zal dit najaar de nieuwe online tv-dienst Play voor consumenten op de markt brengen. Die maakt gebruik van hun eigen 4G-netwerk en vormt zo een vervanger voor Digitenne.

Het aantal gebruikers van Digitenne neemt bovendien ook snel af: van bijna 900.000 in 2010 tot 478.000 in het eerste kwartaal van 2015.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in