Overslaan en naar de inhoud gaan

'Timmer je personeel ook dicht'

"Je bedrijf is net zo veilig als de zwakste employee zegt Ian Kilpatrick, voorzitter van de Wick Hill Group.Vroeger, toen iedereen met een systeem van de zaak werkte, was de beveiliging nog wel te realiseren met een zogeheten 'perimeter protection'. Een bescherming op elk punt waar het systeem van een bedrijf in aanraking komt met de buitenwereld.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Faalkans

Tegenwoordig lukt dat niet meer, omdat mensen ook hun eigen apparatuur gebruiken en omdat de bedreigingen van buitenaf steeds geavanceerder worden zodat een bescherming snel kan worden omzeild. "De faalkans wordt groter naarmate de medewerkers meer apparatuur gebruiken en ook minder oog krijgen voor de beveiligingsaspecten. Het is voor veel ondernemers haast onmogeljk geworden om elke werknemer goed op te leiden", zegt Kilpatrick.

Opleiding Knowbe4

Hij ziet veel in het programma Knowbe4, dat deels is gestoeld op de kennis van meesterhacker Kevin Mitnick. Mitnick heeft meer dan 30 jaar ervaring in het binnendringen van beveiligde systemen en daarmee is een hulpmiddel gemaakt om mensen te trainen en waakzaam te maken op pogingen om binnen te dringen. De opleiding wordt gegeven via het web, dus kan iedere employee de cursus op het moment volgen dat het hem of haar uitkomt. Geregeld worden de cursisten onderworpen aan een Phishing Security Test om te kijken of ze nog steeds alert genoeg zijn om een derde niet de sleutels van het koninkrijk te geven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in