Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote schoonmaak in Windows Store

Jarenlange pogingen het aantal apps in de Windows Store op te jagen, heeft toch iets te veel rommel opgeleverd. Microsoft is begonnen aan een opruimactie, waarbij een team met de stofkam door de applicaties gaat. Alles wat niet aan de beleidsregels voldoet of opvallende fouten bevat, moet er uit. De ontwikkelaars krijgen een waarschuwing, maar wie niet op tijd reageert, ziet zijn apps uit de Windows Store verdwijnen, blijkt uit een blog van Bernardo Zamora, een Windows Store productmanager.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Microsoft scherpt ook het beleid aan voor wie nieuwe apps wil distribueren via de Windows Store. Kort gezegd komt het er op neer dat Microsoft gaat beoordelen of nieuwe apps wel voldoende unieke content bieden of een creatieve toevoeging of hulpmiddel vertegenwoordigen. Apps die precies doen wat andere apps al doen, komen er niet in. Ook moeten de iconen voor de apps voldoende onderscheidend zijn van andere apps en liefst duidelijk maken wat de app doet.

Apps mogen niet te duur zijn

De winkelbeheerders gaan verder beter letten op de prijs/prestatieverhouding van apps. Apps die duidelijk een hoger dan gemiddelde prijs kosten, moeten ook bovengemiddeld veel functionaliteit leveren. Daarnaast komt er meer aandacht voor de kwaliteit van de beschrijvingen, zoekwoorden en andere metagegevens rond de app.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft een opruimactie houdt, merkt The Register op. Vorig jaar nog werden 1500 apps bij het oud vuil gezet. Toen was de actie vooral gericht op het weghalen van apps die vielen in de categorie malware of met anderszins kwestieuze bedoelingen in de app store waren beland.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in