Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst en omzet HP krimpen verder

HP's omzet kwam in het kwartaal dat eindigde op 30 april uit op 25,5 miljard dollar, een daling van 7 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. De winst zakte zelfs met 21 procent in en kwam uit op 1 miljard dollar.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het onderdeel Enterprise Services moest een omzetdaling van 16 procent in de boeken schrijven. Dit onderdeel is met 4,8 miljard dollar goed voor een vijfde van de totale omzet van het concern.

PC-divisie veert op

Het onderdeel dat pc's levert, deed het daarentegen goed. Hoewel de pc-markt al tijden in zwaar weer verkeert, heeft HP goed kunnen profiteren van het staken van de ondersteuning van Windows XP door Microsoft. De omzet van dit onderdeel groeide 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

HP's printerdivisie kende ook betere tijden. De omzet daalde 7 procent. Ook de eenheden storage en networking schreven rode cijfers. Gunstige uitzondering was de serververkoop die 11 procent toenam.

HP is verwikkeld in een proces dat moet leiden tot de opsplitsing van het bedrijf in een onderdeel dat zich richt op de verkoop van pc's en printers en een tweede dat zich vooral bezig houdt met de levering van software, service en onderdelen voor het datacentrum van grote klanten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in