Overslaan en naar de inhoud gaan

PayPal krijgt miljoenenboete

PayPal haalt daarmee bakzeil tegenover vele klanten die hebben geklaagd over de manier waarop hen onderdelen van betaalservice werden aangesmeerd. Ook inde het bedrijf meer boetes en hoge tarieven bij te late betalingen van de creditrekeningen.
Paypal

Volgens het US Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) zijn er tienduizenden klanten die opteerden voor de reguliere betaaldienst toch in de alternatieve creditservice ingeschreven. Die service smeert de vereffening van rekeningen die de klant betaalt, uit over een langere periode. PayPal verdient daar meer aan. Ook heeft PayPal zich schuldig gemaakt aan misleidende reclame. De betaaldienst beloofde nieuwe inschrijvers een bonus van 10 dollar. In veel gevallen werd dat voordeeltje nooit toegekend.

Klachten werden genegeerd

Daarnaast heeft de toezichthouder nog een lijst met klachten met betrekking tot verkeerde overboekingen. De CFPB rekent PayPal tevens zwaar aan dat klachten die gedupeerde klanten indienden, vaak werden genegeerd.

PayPal heeft direct eieren voor zijn geld gekozen en is geen juridisch gevecht begonnen over de aanklacht. Van de schikking wordt 15 miljoen dollar gereserveerd voor genoegdoening aan gedupeerde klanten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in