Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwste Windows 10-update crasht op AMD-videokaart

Het probleem zit in een conflict dat de nieuwe Edge-browser - die in deze Build 10122 nog altijd Project Spartan heet - oplevert in combinatie met de drivers van de AMD-GPU. Microsoft heeft daarover al contact gehad met AMD, maar er zijn nog geen aanpassingen van de driver beschikbaar.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Alle andere deelnemers in het Fast Track van het bèta-testprogramma kunnen nu gebruik maken van de features zoals deze zijn getoond tijdens de BUILD- en Ignite-conferenties die Microsoft de afgelopen maand organiseerde. Microsoft houdt zich nu goed aan de belofte vaker met nieuwe Builds te komen, maar met een interval van drie weken is er toch weer een terugval ten opzichte van het beschikbaar komen van de meest recente builds.

Startmenu en Startscherm aangepast

Build 10122 volgt op build 10074 en bevat onder meer een aantal veranderingen aan het Start-menu en het Start-scherm. Explorer, Setting, Power en All Apps vormen nu en groep in het Startmenu. Het Start-scherm heeft nu grotere tegels met meer menu-achtige elementen. In de Edge-browser is ook de manier waarop een nieuw tabblad wordt gecreëerd veranderd. De nieuwe pagina staat nu standaard vol met links naar veelbezochte websites, maar ook met nieuws en apps uit de Windows Store.

Volgens Gabe Aul, de technisch verantwoordelijke voor de Windows 10 ontwikkeling, was dit de laatste build met in het oog springende veranderingen. Vanaf nu tot het moment van de officiële introductie komen er alleen nog bugfixes en kleine verbeteringen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in