Overslaan en naar de inhoud gaan

KPMG wil bigdata aanjagen met gratis platform

Het nu open source gemaakte platform biedt bedrijven een geïntegreerde omgeving waarin ze op een flexibele manier eigen analyses kunnen ontwikkelen. Volgens KPMG's managing director Big Data Analytics Sander Klous wil zijn werkgever met KAVE een alternatief bieden voor bigdata-platformen die door partijen als Google, Yahoo en Twitter -- vaak eveneens onder opensourcelicentie -- worden aangeboden.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Klous is de vrijgave van KAVE geen foefje om klanten te binden aan de analyse-modellen van KPMG: "Ons platform voldoet volledig aan de gangbare open standaarden in big data. Dat maakt het niet alleen mogelijk om KPMG-analyses op het platform te draaien, maar alle analyses die aan die standaarden voldoen."

Bigdata-ecosysteem

KPMG hoopt dat het nieuwe platform een stimulans zal zijn voor de verdere opkomst van big data in allerlei maatschappelijke en businesssectoren. Klous: “Eén van de redenen dat het delen van inzichten in data in de praktijk moeizaam gaat is het ontbreken van de juiste samenwerkingsstructuur voor organisaties. Organisaties die data van buiten de eigen organisatie willen gebruiken moeten daarvoor steeds opnieuw een gelegenheidscoalitie smeden met één of meer partijen. Dat zet een flinke rem op de ontwikkeling. Nu de informatiemaatschappij volwassen lijkt te worden kan dat ook anders. KAVE levert daarvoor de juiste methodes en mechanismen. Dat KPMG hierbij de richting kiest van een kosteloze opensourcelicentie is wellicht even schrikken voor partijen die nu geld verdienen met hun analyticsplatformen. Het is echter een noodzakelijke stap in de volwassenheid van het bigdata-ecosysteem."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in