Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei presenteert piepklien IoT-OS

Huawei presenteerde het LiteOS op zijn eigen Network Congress 2015. Het is een compleet besturingssysteem van slechts 10 kilobyte. De Chinese netwerkgigant zegt er desondanks in te zijn geslaagd een zeer gebruiksvriendelijk systeem te ontwikkelen. Het zou geen configuratie behoeven en zichzelf bekend maken en aanmelden op netwerken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Stroom dataverkeer indammen

Huawei ziet een grote toekomst voor het LiteOS onder meer in wearables en apparatuur voor slimme woningen, maar ook voor gebruik in bijvoorbeeld auto's. Het bedrijf levert zelf de eerste toepassing in de vorm van een gateway voor smart homes die het bedrijf onder het merk Agile op de markt gaat brengen. Dit apparaat, samen met de Agile Controller, dient als een voorportaal om de stroom aan data die het IoT gaat genereren af te schermen van de reguliere datanetwerken.

Door de code als open source ter beschikking te stellen, denkt Huawei onafhankelijke ontwikkelaars te kunnen interesseren voor de verdere ontwikkeling van het platform en er nieuwe toepassingen voor te bedenken. Het bedrijf kondigde aan ook al een paar jaar met een aantal partners samen te werken, maar verzuimde te noemen om welke bedrijven dat gaat.

Marktanalisten verwachten de komende jaren een sterke groei aan IoT-gerelteerde producten. Volgens Gartner neemt het aantal aan netwerken verbonden apparaten toe van 900 miljoen in 2009 naar 26 miljard in 2020. Huawei zelf gaat uit van 100 miljard in 2025. IDC denkt dat de markt in 2020 een omvang heeft van 3 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in