Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft weer op goede voet met developers

Het is niet alleen feest bij Microsoft, zo stelt Forrester, ook bij andere bedrijven staan de developers weer op de stoep. "Grote conferenties zoals Build 2015 zijn snel uitverkocht. Zeer snel, het is soms een kwestie van weken zo niet dagen of de laatste toegangskaart is verkocht", stelt Forrester.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Meer keuzemogelijkheden

Microsoft maakt het de ontwikkelaars makkelijk, door ze niet in een bepaald keurslijf te willen persen. Schrijvers van software hebben volop keus voor welk platform zij hun code willen ontwikkelen. En is dat eenmaal gebeurd, dan is het overzetten naar een ander platform vrijwel probleemloos te doen. Het toverwoord hier is Universal Apps, toepassingen die op elk gewenst systeem kunnen draaien.

Universal Apps

Zo'n Universal app kan worden ontwikkeld voor .NET of Win 32 apps, maar een pure web app is ook mogelijk als uitgangspunt. Is de code er eenmaal, dan kan deze worden vertaald naar Android of iOS. Toch zet Forrester hier een kanttekening bij: er moet wel voldoende capaciteit aanwezig zijn. BlackBerry heeft ooit geprobeerd om Android te emuleren, maar die poging strandde op een gebrek aan resources op de apparatuur en in het OS.

Combinatie van werelden

"Niets lijkt meer onmogelijk, getuige de demonstraties die Microsoft gaf op Build 2015. Wat te denken van een .NET applicatie die draait onder Linux in een Docker container op Azure? Die applicatie was gebouwd met Visual Studio Code, een source code editor die loopt op zowel Windows, Mac als Linux. Met zo'n mix kun je voor de dag komen bij de ontwikkelaars", stelt Forrester vast.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in