Overslaan en naar de inhoud gaan

EMC: We hebben een beest gecreëerd

"De bijnaam van ExtremeIO 4.0 - the beast - komt van de klanten die meededen in de testfase en die is blijven hangen", zei Jeremy Burton, president products en marketing bij EMC. Naast de snelle opslageenheid presenteerde EMC ook een nieuwe vorm van een datacenter-in-a-box, de VXrack. Dit apparaat moet het installatie- en beheergemak van de vorig jaar geïntroduceerde VSpex combineren met de high-end vereisten van het bekende VBlock-aanbod.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Daarnaast toonde EMC ook nog een nieuwe versie van de DataDimension-archiveringsopslag, de DD9500 die de DD990 gaat vervangen.

Het beest

De ExtremeIO 4.0 levert 40 TB aan flashgeheugen en er kunnen 8 van deze X-bricks in een kast(rack). Verder is er nieuwe EMC RecoverPoint software aan toegevoegd die wanneer nodig zelfs elke minuut een herstelpunt kan maken. Uitbreiding van de capaciteit door het bijplaatsen van eenheden kan 'hot' gebeuren, dat wil zeggen zonder onderbreking van lopende processen. Daarna vindt een automatische herverdeling van de data over de eenheden plaats. De software die de eenheden aanstuurt integreert met veelgebruikte toepassingen van onder meer Microsoft, Oracle en VMware.

Beheerders willen gemak

Burton zegt dat de VXrack het resultaat is van vragen uit de markt. Vblock is als geconvergeerde referentiearchitectuur met producten van Cisco, VMware en EMC de afgelopen vijf jaar belangrijk geweest in het vereenvoudigen van de opzet van het datacentrum. Maar Vblock vereist toch wel heel wat knowhow en tijd om de zaak aan de praat te krijgen en te houden. Voor kleinschaliger toepassingen - bijvoorbeeld in een bijkantoor of afdeling - introduceerde EMC daarom drie jaar geleden VSpex, een hyperconverged systeem, waarbij alle elementen - server, opslag en netwerktechnologie - gepreconfigureerd worden geleverd.

Extra wensen

Klanten met grote datacentra vroegen EMC of het mogelijk was ook een dergelijke configuratie te leveren voor toepassing in grote datacentra. Dat is VXrack geworden, met VMware's vSphere hypervisor als basis. "In 10 minuten klaar voor gebruik", belooft Praveen Akkiraju, de CEO van VCE, de voormalige joint venture met Cisco en VMware, maar nu een volledige dochter van EMC. In een kast kunnen vier Vrack-eenheden zodat met een kleine installatie kan worden begonnen. Uiteindelijk kunnen 1000 kasten aan elkaar gekoppeld worden tot één geheel.

EMC liet verder nog een nieuwe kast zien van Data Domain, de DD9500. Deze backup-appliance kan 58,7 TB per uur aan, 1,5 maal zo snel en met 1728 TB 4 maal de capaciteit die apparatuur van de concurrentie levert, claimt Burton. De DD9500 ondersteunt allerlei Big Data toepassingen zoals Hadoop en NoSQL.

Vlotte toepassing technologie van acquisities

EMC nam vorig jaar oktober een drietal startersbedrijven over: Cloudscaling, Maginatics en Spanning. Hun technologie is nu al verwerkt in het aanbod van EMC. Cloudscaling levert technologie die het makkelijk maakt een bepaald percentage van de opslag in de cloud aan te houden. Spanning regelt het maken van een backup van een cloudtoepassing in de cloud. "Beiden waren redelijk makkelijk te integreren", zegt Chris Ratcliff, senior VP Marketing Core Technologies van EMC. "Het zijn in feite allebei appliances die wij zo als unit in een rack konden inbouwen. Later gaan we de software verder integreren in onze eigen besturingssystemen. Maginatics was lastiger. Hun technologie zorgt voor databescherming door met behulp van cloud-backup. We hebben die geïntegreerd in twee van onze producten en noemen die feature Cloudboost."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in