Overslaan en naar de inhoud gaan

Tattoo-gate met Apple Watch

Volgens verschillende gebruikers op Reddit hebben de sensoren aan de achterzijde van de Apple Watch problemen met metingen van de hartslag. Dit komt omdat de inkt, vooral als de tatoeage donker is, het herkennen van huid bemoeilijkt. De tattoeage/inkt zou reflecties veroorzaken, waardoor de sensor van slag raakt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Vooral problemen bij donkere inkt

De Apple Watch maakt gebruik van groen en infrarood licht om te detecteren of het slimme horloge van Apple om een pols gedragen wordt of bijvoorbeeld op het nachtkastje ligt. Is dat laatste het geval, dan gaat de Apple Watch ‘op slot’. Het scherm wordt donker en je krijgt geen notificaties meer, omdat de Apple Watch denkt niet meer om de pols te zitten. Helaas zorgen de inktdeeltjes in getatoeëerde huid voor hetzelfde effect. Donkere inkt in een tatoeage zorgt ervoor dat het LED-licht minder goed wordt geabsorbeerd.

Mogelijk firmware-update

Ook Apple Pay werkt alleen als het horloge gedragen wordt en ook die dienst wordt onbetrouwbaarder als er sprake is van een polstattoeage. Automatische vergrendeling en polsdetectie kan worden uitgezet, maar het meten van sportprestaties blijft een probleem. Apple Watch bezitters met slechts één getatoeëerde pols, kunnen overwegen het horloge om de andere pols te dragen, aangezien Apple de smartwatch geschikt heeft gemaakt voor zowel links- als rechtshandigen. Experts verwachten dat Apple met een firmware-update komt om de sensor anders te calibreren of een andere detectiemethode te verzinnen die minder last heeft van reflecties van inkt.

Apple Watch/liefhebbers met een tatoeage wordt aangeraden voor aanschaf van het slimme horloge bij een Apple Store eerst te proberen of het werkt. Menselijk huidpigment houdt het licht overigens niet tegen, ook beharing heeft geen invloed op de werking.

Kijk hier een YouTube-filmpje over het zogenaamde tattoo-gate:


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in