Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft raadt leeftijd op basis van foto

Microsoft wilde de site in eerste instantie testen onder een groep van vijftig gebruikers, maar al snel wist zo’n beetje de hele wereld van het bestaan van de website. Binnen een paar uur hadden al 35.000 mensen een foto laten beoordelen en daar zal het naar verwachting niet bij blijven. De servers van Microsoft zijn inmiddels al een paar keer down gedaan door de enorme populariteit van de site.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Slimme algoritmes

Op de site How-Old hoeven gebruikers die willen weten hoe oud ze worden geschat slechts een bestaande foto te uploaden of via de camera op hun laptop, tablet of telefoon een foto te maken en direct in te sturen. De foto mag maximaal 3 MB groot zijn. Binnen een paar seconden weet je hoe oud je volgens de slimme algoritmes van Microsoft bent.

De technologie is afkomstig van Azure Machine Learning Gallery, een divisie van Microsoft die zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie. Microsoft slaat de metadata van de foto’s op, die vervolgens worden gebruikt om de dienst beter en nauwkeuriger te maken. Want hoe meer foto’s de algoritmes hebben verwerkt, hoe beter leeftijden kunnen worden ingeschat. De daadwerkelijke foto’s worden overigens niet opgeslagen, benadrukt Microsoft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in