Overslaan en naar de inhoud gaan

Google krijgt opeens steun van eBay

Google werd twee weken geleden op de vingers getikt door de EC. Volgens Brussel misbruikt het bedrijf zijn dominante marktpositie, waardoor concurrenten er bekaaid van afkomen. Daarnaast begint de commissie een onderzoek naar Android, het besturingssysteem van Google voor mobiele apparaten. Mogelijk wacht de techgigant een miljardenboete.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Gelijkwaardige concurrent

Google is zich van geen kwaad bewust en ziet zich daarin nu gesteund door de opmerkingen van Donahoe. Hij zei onder meer dat Google qua online shoppen minstens een gelijkwaardige concurrent is van eBay en dat beleidsbepalers in Brussel niets snappen van het online koopgedrag van consumenten. ,,De barrières tussen de verschillende delen van het online shoppen zijn aan het wegvallen", aldus Donahoe.

Opmerkelijk

De uitspraken van Donahoe zijn op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Bij de presentatie van de jaarcijfers van eBay werd nog gemeld dat door een zoekverandering bij Google de site minder snel naar boven kwam, wat verkeer naar de website beteugelde. Toch stelde Donahoe dat eBay een sterke opponent is voor Google op het gebied van online shoppen.

Dominantie is probleem

Daarbij zou de dominantie van Google moeilijk te bewijzen zijn voor Brussel, onder meer doordat de eerste zoekresultaten bij Google toch al door adverteerders zijn gekocht. Daarbij is niet duidelijk wie zich online op welke markt begeeft. Zo behaalde Google Shopping in februari 13 miljoen unieke bezoekers in Europa terwijl eBay en Amazon ieder ruim 100 miljoen unieke gebruikers aan zich wisten te binden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in