Overslaan en naar de inhoud gaan

Beschuldigingen en parlementair onderzoek doen Ordina pijn

Met 88,5 miljoen euro boekte Ordina 5,4 procent minder omzet dan in het eerste kwartaal van 2014. Het bedrijfsresultaat - winst voor rentebetalingen, belasting en afschrijvingen - daalde 7 ton naar 4,1 miljoen euro. Er was ook goed nieuws: Ordina wist zijn netto schuld te verminderen naar 7 miljoen euro, een reductie met 5,4 miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Ordina verwijst expliciet naar lastige omstandigheden in de overheidsmarkt na het parlementaire onderzoek naar het falen van ICT-projecten bij de overheid: 'De recente berichtgeving en de discussie over ICT-projecten bij de overheid, hebben geleid tot vertraging in besluitvorming met betrekking tot ICT-investeringen in de public en zorgmarkt in Nederland', heet het in het persbericht. Waar bij de recente berichtgeving ongetwijfeld slaat op de beschuldigingen die in het tv-programma Zembla werden geuit over onoirbare praktijken door medewerkers van Ordina bij overheidsaanbestedingen - die overigens geen onderdeel waren van of aanleiding tot het parlementair onderzoek.

Ook in een andere belangrijke markt voor Ordina is het zwaar weer. Een aantal grote klanten van Ordina in de industrie en in de telecomsector voert kostenreducties door, wat van invloed is op de inhuur van personeel.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in